Projekt CLILiG Robotik – Content and Language Integrated Learning in German

, , ,

Tekmovanje v robotiki v nemškem jeziku je organiziralo Društvo učiteljev nemščine v sodelovanju z Goethe Institutom, nemškim veleposlaništvom in OŠ Ljudski vrt s Ptuja.

Ekipa Šolskega centra Nova Gorica, šest dijakov iz 2. in 4. letnika tehniške gimnazije, se je pomerila z drugimi navdušenci za robotiko in nemščino v Sloveniji. Kot mentorja sta nas podpirala prof. Renato Reščič in prof. Tanja Ožbolt.

V nemščini smo napisali zgodbo na temo »Vloga robotov v Sloveniji in Nemčiji leta 2050«, sestavili in programirali LEGO robotka, katerega delovanje ilustrira zgodbo in pripravili predstavitev vsebine v obliki TV novic. Dela je bilo veliko, časa pa malo, vendar se je izkazalo, da smo s skupnimi močmi lahko zelo iznajdljivi, ustvarjalni in učinkoviti.

Tekmovanje je potekalo na daljavo, zato smo svoje delo snemali in prikazali v dveh videih. Poleg le-teh je strokovna žirija je ocenila tudi računalniški program in opis delovanja robota. V petek, 12. 11. 2021 smo po nestrpnem pričakovanju razglasitve rezultatov izvedeli, da smo dosegli 3. mesto.

Hura!

Veščine

Objavljeno

22. 11. 2021

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost