Mednarodno druženje dijakov preko spleta

V času pandemije koronavirusa se je potovanje v tuje države povsem ustavilo. Posledično tudi izvajanje projekta ERASMUS+KA1 mednarodne mobilnosti za posameznike. Vendar pa ne mirujejo ostali razvojni projekti. Veliko srečanj se dogaja na virtualen način. To velja tudi za projektu SUIT – Usage sustainable for IT – devices, v katerem sodelujemo tri partnerske organizacije iz Nemčije, Estonije in Slovenije. Naš šolski center zastopajo dijaki 1. letnika Tehniške gimnazije ter njihova profesorja Janko Harej in Tanja Ožbolt.

V mesecu decembru smo se virtualno družili v petek, 4.12. 2020. Dijaki so bili razdeljeni v različne skupine preko orodja MS Teams. Namen srečanja je bil, da se dijaki spoznajo, komunicirajo v angleškem jeziku ter predstavijo sebe in svojo državo. Ugotovili smo, da razmere niso povsod enake, tako so naši in estonski dijaki delali od doma, nemški pa so bili v šoli. Po koncu delavnice so dijaki v obliki infografike objavili svoje predstavitve tujih držav na spletni strani.

Naslednje srečanje bo daljše in bolj resno. V času od 3. do 5. marca organiziramo LTT dejavnost, kar pomeni Učenje, poučevanje in usposabljanje. Vsebine bodo zopet razporejene po skupinah. Dotikale se bodo digitalizacije ter trajnostne uporabe IKT naprav.

Veščine

Objavljeno

29. 1. 2021

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost