Hekaton zelenih tehnologij in interneta stvari

V prostorih Učno-izdelovalnega laboratorija Medpodjetniškega izobraževalnega centra se je prejšnji teden odvijal Hekaton zelenih tehnologij in interneta stvari. Tekmovanje v soorganizaciji projekta NEW VET, Kariernega svetovanja in Učno-izdelovalnega laboratorija je bilo namenjeno dijakom in študentom Šolskega centra Nova Gorica in cilj tekmovanja je bil preko sodelovanja, timskega dela ter interdisciplinarnega pristopa ponuditi rešitve na izzive, ki so jih prispevala lokalna podjetja: Business solutions, Gostol in Intra lighting.

V petek, 11. 9. 2020 je potekal sklepni dogodek, kjer so štiri ekipe izpeljale triminutne predstavitve pred strokovno štiričlansko komisijo. Najbolje je bila ocenjena ekipa »Green me«, ki je reševala izziv, predstavljen s stani podjetja Business Solutions, in sicer na temo smeti, ki jih ustvarijo turisti pri obisku naše države. Problemi, ki se pojavljajo na tem področju, so številni; od povečanja divjih odlagališč, smetenja obcestnega prostora, onesnaževanja ruralnega okolja do preobremenitev komunalnega sistema v sezonskih obdobjih, zlasti v poletnem času ter nerazumevanja ločevanja odpadkov med turisti.

Ekipa »Green me«, ki jo pod mentorstvom profesorja računalništva Edija Medveščka sestavljajo dijaki Elektrotehniške in računalniške šole Aljaž Starc, Miha Mirt in Matej Bunc ter dijak Tehniške gimnazije Nova Gorica Tjaž Valentinčič, so uspešno predstavili svojo rešitev, za kar jim iskreno čestitamo.

V četrtek, 22. oktobra 2020 bo potekala slavnostna podelitev nagrad.

Brez zadržkov lahko rečemo, da so bile čisto vse ideje odlične in da smo nadvse ponosni na udeležence in njihove mentorje, prehojena pot in izkušnje, ki so jih pridobili v prejšnjem tednu, so njihova največja zmaga.

Veščine

Objavljeno

15. 9. 2020

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost