Dan odprtih vrat v šolskem letu 2019/20

V četrtek, 5. 12. 2019, je na MIC-u potekal dan odprtih vrat za vse osnovnošolce, ki bi radi izvedeli več o programu Tehniška gimnazija.

V uvodnem delu, ki ga je vodil dijak 3. GA Tjaž Valentinčič, je ravnateljica Gimnazije in zdravstvene šole ga. Vesna Žele predstavila temeljne značilnosti naše šole in vse, kar bodoče gimnazijce čaka od samega začetka do končane splošne mature. Lepe spomine in izkušnje so z nami preko video konference na zaslonu delili še nekdanji dijaki Tehniške gimnazije. K besedi smo povabili tudi predstavnike podjetja Mahle, gospod Sebastjan Kobal, prav tako nekoč dijak naše šole, pa nam je namenil nekaj besed o uspešnih začetkih poslovne kariere z znanjem in izkušenjami, pridobljenimi skozi vsa štiri leta šolanja prav na tej šoli.

Večer je popestrila še točka pevskega zbora s pesmijo Svet je tvoj pod vodstvom Staše Peršolja. Sledil je niz zanimivih eksperimentov s področja naravoslovja. Fiziko smo bodočim dijakom predstavili z visokofrekvenčno tuljavo Nikole Tesle in zanimivo prikazali svetlobne valovne dolžine. Uvodni del smo zaključili z nekaj zabavnimi in zanimivimi poskusi iz kemije.

Po skupnem delu je potekal voden ogled programov strokovnih smeri (računalništvo, strojništvo in elektrotehnika), kjer smo dijaki v nekaj minutah predstavili potek pouka in samo snov pri predmetih teh smeri.

Za konec so se v avli MIC-a bodočim dijakom predstavili še profesorji splošnih predmetov (angleščine, slovenščine, nemščine itd.).

Verjamemo, da so udeleženci dneva odprtih vrat prejeli veliko koristnih informacij in so šolo videli v izjemni luči.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri temu dogodku!

Tjaž Valentinčič in Alen Leban, 3. GA

 

Veščine

Objavljeno

12. 12. 2019

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost