Bivanje v Trenti za 2.GA (16.-18.92020) in 3.GA (14.-16.9.2020)

V tretjem tednu septembra so dijaki 2. in 3. letnika Tehniške gimnazije preživeli tri dni med gorskimi vršaci Triglavskega narodnega parka.

V dolini Soče so naredili postanek v Kobaridu, da so obiskali Sirarski muzej Planika. V vasi Trenta so se namestili v domu Triglavska roža, popoldne pa se že podali do struge Krajcarce in izvedli hidro-geografske meritve za kasnejšo delavnico s prof. Stanič. Po dolini Zadnjice so nadaljevali do slapa Belega potoka, kjer so se nekateri okopali v bistrem tolmunu.

Drugi dan jih je pot vodila do Zapotoških slapov v Zadnji Trenti. Ob povratku se je veliko dijakov vzpelo še do smaragdnega očesa izvira Soče. Po izdatnem kosilu so v delavnici s prof. Ožbolt spoznali Juliusa Kugyja, nato so obiskali Trentarski muzej v vasi Trenta.

Oba večera sta bila posvečena jamarstvu. Prof. Remškar je nazorno prikazal jamarsko dejavnost, raziskovalno strast jamarjev, pa tudi nevarnosti, ki nanje prežijo pod zemljo in požrtvovalnost pri reševanju ob nezgodah.

Tretji dan so se dijaki na poti domov poslovili od Soče z ogledom Velikih korit, v Bovcu pa obiskali še eko-posestvo Bogata.

Dijakom obeh razredov je bilo bivanje v Trenti zelo všeč, posebno pohodi v neokrnjeni naravi in predavanja prof. Remškarja.

Zapisala: Tanja Ožbolt, spremljevalka

Veščine

Objavljeno

24. 9. 2020

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost